Opi valmentamaan! -koulutus

Työntekijöiden osaaminen on yksi tärkeimmistä esimiestyön kohteista!

Työntekijän ssaaminen se vaikuttaa suoraan työn tehokkuuteen, aikaansaannosten laatuun ja kykyyn ratkoa eteen tulevia harvinaisempia asioita. Osaamiseen liittyvät työntekijöiden väliset suorituskykyerot voivat myös olla yllättävän suuria.

”Tutkijat ovat todenneet, että työpaikan suorituskyvystä n. 14 % riippuu esimiehistä ja 86 % työntekijöistä.

Esimiesten onnistumisen kannalta on ratkaisevaa, miten hän pystyy tukemaan työntekijöiden työtä. Valmentajan roolissa esimies on työryhmänsä jäsenten auttaja ja kehittäjä. Valmentaminen rakentuu hyvälle esimies-työntekijä –suhteelle, Hyvässä suhteessa työntekijät ovat enemmän taipuvaisia omaksumaan esimiehen vaikutteita ja odotuksia.

Puolen päivän mittainen koulutustilaisuus tarjoaa tietoa ja työkalua, joiden avulla esimies voi valmentautua työyhteisökeskustelun menetelmien käyttämiseen.

Koulutuksen sisältö:

  • Valmentajan perustyökalut
  • Mikä valmentavassa vuorovaikutuksessa motivoi
  • Valmentamisen etenevä sykli
  • Osaaminen ja sen kehittäminen

Koulutus koostuu tietoiskuista ja keskusteluista. Koulutuspanosta tehostaa huomattavasti sen, että jokainen osallistuja saa koulutusmateriaaliksi sähköisen kirjan Opi valmentamaan! – Opaskirja esimiehille. Koulutuksen vetäjänä toimii kirjan kirjoittaja, VTL, esimies- ja työyhteisövalmentaja Urpo Jalava.

Katso valmentajan tietoja alla olevasta painikkeesta

LISÄTIETOJA

Mikäli haluat lisätietoja tai sopia Opi valmentamaan! -koulutuksesta, soita Urpo Jalavalle puh. 041 452 8050 tai lähetä sähköpostia alla olevasta painikkeesta. Voit myös käyttää yhteydenottolomaketta, jonka saat avatuksi alla olevasta painikkeesta.

SÄHKÖPOSTIIN      YHTEYDENOTTOLOMAKE