Tein virheen, mitä nyt?

Useimmat ihmiset ovat mieluummin oikeassa kuin väärässä. Monille meistä väärässä oleminen tuntuu uhkaavalta, koska haluamme nähdä itsemme positiivisessa valossa. Pelkäämme ehkä myös sitä, että asioita tunteva ja hallitseva julkikuvamme muiden silmissä saa kohuja. Näkemyksien ilmaisemiseen, mikä on tietysti varsinkin esimiestyössä tärkeätä, liittyy aina väärässä olemisen riski.

Mikäli väärässä oleminen on liian suuri uhka itsellemme, alamme reagoida haitallisilla tavoilla. Pahimmassa tapauksessa muut näkevät, että pomo on paitsi väärässä, sen lisäksi myös mahdollisesti jääräpäinen, ylimielinen tai kyvytön käsittelemään sinänsä arkipäiväistä asiaa. Kynsin ja hampain virheellisestä näkökulmasta kiinni pitävää ei pidetä periaatteellisena vaan vähän vaikeana.

Hankalia reaktioita silloin, kun oman erehtymättömyyden kilpi saa naarmuja, ovat väitteleminen ja mielipidepoteroon kaivautuminen ihmisiä hämmästyttävällä tavalla, muiden syytteleminen, vetäytyminen mykäksi tai vastuun välttely. Vaarana on, että tällaisessa tilanteessa on seurauksena tuplavahinko.

Vahingon välttämiseksi kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja ja tässä on tarjolla yksi. Huolimatta siitä, että oikeassa tai väärässä oleminen on usein hyvin sekava kenttä, aluksi on tunnistettava, että tilanne on mennyt vikaan ja tunnustettava se itselle. Hieman nöyryyttä ja jämäkkyyttä asioiden edessä siis tarvitaan, mutta sellainen ei ole esimiehelle haitaksi, yleensä muiden mielestä päinvastoin. Sen jälkeen keskustelua muiden kanssa jatketaan, mutta ei samalla tavalla kuin ennen.

  1. Ota vastuu tilanteesta myöntämällä olevasi väärässä. Jokainen tekee päättelyvirheitä tai asiat eivät kehity niin kuin oletat. Älä kuitenkaan vähättele, selittele tai jatka edelleen väittelyä. Myönnä, että virheellä on saattanut olla kielteinen vaikutus joihinkin asioihin tai henkilöihin ja pyydä anteeksi, jos aihetta on. Asioiden laidan myöntäminen on esimiehen toimintakyvyn kannalta tärkeätä, koska nyt hän voi muuttaa suuntaa.
  2. Kerro, mitä aiot tehdä nyt. Mikäli tilanne vaatii korjaavia toimia, kerro suunnitelmasi huolellisesti. Kuuntele muiden asiasta kertomia näkemyksiä ja ota ne huomioon. Tämä lisää mahdollisuuksia toimia asiallisesti oikein ja osallisten näkemysten huolellinen kuunteleminen ja tunnustaminen tasoittelee kuumenneita tunnelmia.
  3. Käy ainakin itsesi kanssa keskustelu, mitä tästä episodista opit. Onko sinulla vaikeuksia myöntää olevasi väärässä, suututko ehkä itsellesi vai muille, miten otat vastaan toisten palautetta. Mieti myös, toimiko virheen myöntämisen ja korjaustoimien kokonaisuus, miten muut reagoivat siihen, helpottiko ongelma omalla kohdallasi. Oman itsetuntemuksen parantaminen auttaa eteenpäin monessa asiassa ja tässä siihen on mahdollisuus.
Urpo Jalava

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *