Työyhteisökeskustelut -koulutus

Johda työyhteisöä, ei vain yksilöitä!

Yksilötasoisen vaikuttamisen perusmalli on kahdenvälinen kehityskeskustelu, joka on nykyisin kaikkien tuntema työtapa. Sen yhteisöllisenä vastinparina on työyhteisökeskustelu, joka on kehittynyt johtamisen ”uuden aallon” eli jaetun johtajuuden ja kollektiivisen älykkyyden lähtökohdista. Johtamisen vaikuttavuuden parantamiseksi esimiehen on hyödyllistä monipuolistaa keinovalikoimaansa.

Erityisesti muutoksen johtamisessa osallistavat työyhteisökeskustelut ovat korvaamaton keino. Työyhteisökeskusteluiden avulla strategioiden toteuttaminen helpottuu ja kehityskeskustelut saavat uudenlaista sisältöä.

Monien kokemusten pohjalta työntekijät lähtevät mielellään mukaan keskusteluun.

Puolen päivän mittainen koulutustilaisuus tarjoaa tietoa ja työkalua, joiden avulla esimies voi valmentautua työyhteisökeskustelun menetelmien käyttämiseen.

Koulutuksen sisältö:

  • Yhteisöllinen älykkyys voittaa yksilön
  • Miten työyhteisökeskustelut vaikuttavat työyhteisössä?
  • Millainen on esimiehen rooli?
  • Työyhteisökeskusteluiden menetelmälliset ydinkohdat

Koulutus koostuu tietoiskuista ja keskusteluista. Koulutuspanosta tehostaa huomattavasti sen, että jokainen osallistuja saa koulutusmateriaaliksi sähköisen kirjan Työyhteisökeskustelut – Miten johtaa ihmisiä osallistavasti. Koulutuksen vetäjänä toimii kirjan kirjoittaja, VTL, esimies- ja työyhteisövalmentaja Urpo Jalava.

Katso valmentajan tietoja alla olevasta painikkeesta

LISÄTIETOJA

Mikäli haluat lisätietoja tai sopia Työyhteisökeskustelut -koulutuksesta, soita Urpo Jalavalle puh. 041 452 8050 tai lähetä sähköpostia alla olevasta painikkeesta. Voit myös käyttää yhteydenottolomaketta, jonka saat avatuksi alla olevasta painikkeesta.

SÄHKÖPOSTIIN      YHTEYDENOTTOLOMAKE